13 december, 2022

De laatste foto


Met de foto die toevallige meefietser Gregor Towers op 13 december 2022 maakte van mij als Indijkpadfotograaf eindigt dit weblog. Het weblog Indijkpad 8.30 is een verslag van ruim 12 jaar fietsforenzen in meer dan duizend foto's.

De foto's zijn allemaal op dezelfde plek genomen - het Indijkpad bij Abcoude-, op nagenoeg hetzelfde moment in de ochtend. Het is altijd dezelfde plek, maar tegelijk is die plek nooit hetzelfde. Wisselende wolkenluchten, toevallige voorbijgangers, weidevogels en ganzen die met het seizoen wisselen, de enkele keer dat de koeien buiten komen en in beeld verschijnen.

Dat allemaal maakt dat een op zichzelf saaie plek - weg, sloot,  spoorlijn, gras, horizon - boeiend wordt. Het is Hollands landschap bij uitstek. Het is een wijds vergezicht dat bij een eerste blik niet veel bijzonders te bieden heeft. Bij nader inzien heeft het een heel eigen schoonheid - elke dag, zomer en winter, bij spectaculaire zonsopgang of bij loodgrijze luchten. Je ziet het pas als je het doorhebt. 

Het Indijkpad is klaar. Ik ga in 2023 op weg naar nieuwe avonturen - www.jasperenklaar.nl/

1 opmerking: